• null

    Гергана Владова

    художник

Аз съм Гергана Владова, художник . Рисувам от 13 – годишна възраст , а от 15 години се занимавам с изкуство професионално. Много характерно за мен и основна част от творчеството  ми е портретната живопис , а нейния спътник и голямата ми любов е рисуването с въглен .За развитието, обогатяването и разширяването на способностите ми като художник освен портрети , рисувам много натюрморти и пейзажи , където се крият безкрайни богатства от възможности , варианти и знания.

Картините си представям в самостоятелни и колективни изложби от 2005г насам , голяма част заемат и поръчаните картини , а всички те попадат в частни колекции в България , Англия , Гергмания , Полша , Чехия , Дания , Франция , Сащ и др.

 

“ Един изящен диалог с времето и пространството, е най-точното определение за стила и характера в живописните платна на Гергана Владова.

Характерният за авторката подход при изграждането на композицията, носи специфичния почерк на художник със силно изразено чувство за колорит и цветна хармония. Изява на вътрешната й скрита енергия е вкуса към неподозираната сила на цвета, на деликатните преливания и преминавания от тон в тон и достигането до една особена чувствителност към цялостното изграждане и организиране на композиционното пространство.

„Състоянието на любов отваря най-широката врата, през която създателят във всеки човек излиза и започва да твори неповторимата си реалност“ споделя Гергана Владова и ни въвежда в своя свят. “

Диана Драганова – Щир
куратор