Уроци по рисуване ``I AM AN ARTIST``

Всички имаме творческа енергия , която има нужда да бъде използвана и насочвана за да носи удовлетворение . Избирайки изящното изкуство за канал на вашата твоческа сила , поемате път в свят , за който имам какво да ви разкажа и покажа , защото съм там от 15 години с цялото си сърце .

 

Какво е рисуването?

 

В основата на рисуването е желанието за комуникация , изразяването на себе си и споделянето . ПЪРВАТА способност , която е необходимо да се развие за да бъде изразяването чрез картини качествено и точно , е правилното НАБЛЮДЕНИЕ на визуалния свят . А той е подвластен на СВЕТЛИНАТА . Разбирането как взаимодейства светлината с ОБЕКТИТЕ в пространството и самото ПРОСТРАНСТВО , води до ОСЪЗНАВАНЕ на формите , тоновете , цветовете и най – вече на хармонията между тях .

 

В процесът на изучаване и пресъздаване на реалния свят , техниката на ръката и нейните движения за постигане на желан ефект или още илюзия , се усъвършенстват , с което изказа става все по – точен , все по – въздействащ и все по – индивидуален .
Въображението се развива в дълбочина , както и способността напълно абстрактни идеи и чувства да се трансформират до ясни изображения с личен почерг .
Да си художник е привилегия ! Когато човек я осъзнае , поема отговорност за таланта си , което дава дълбочина в житеския път и радост от собствената си ценност !

Уроци по рисуване за деца

Уроците представляват:

  • рисуване на подготвена от мен картина , различна за всеки урок според спецификата на материалите .
  • редуване на материалите , които са акварел , въглен / графика , сух пастел
  • цялостно придобиване на навици в рисуването

По време на уроците , обсъждаме важните характеристики на обектите във физическия свят като форма , цвят , тон , перспектива , пропорция / съотношение , последователност при изграждането на композиция , възможностите на материалите и най – вече светлината като ключов фактор , какво представлява тя за художника и защо има толкова голямо значение в рисуването .

Основната ми задача в уроците и може би най – важната способност за развиване е качественото наблюдение с разбиране на визуалния свят , от която зависи всичко останало .

Целта на всичко това е да дава повече радост и увереност на децата от собственото им развитие на знания и умения !

Уроците провеждам в личното ми студио всяка неделя , броят е ограничен ,  2 групи по 6 места от 11:00 – 13:00 и 15:00 – 17:00  ,  възраст  8 -11 г , цена на урок – 20лв

За записване и повече информация ползвайте формата за контакт и тел. номер:

Практически класове

Започваме уроците с любимия ми въглен в 3 поредни съботи , така че да ви запозная с неговите качества и рисуването през моите очи .

Въгленът е материал , който се използва най – често от художнците за бързо скициране на идеи , но може да се превърне в самостоятелна творба с високи качества .

Аз имам особена привързаност към въглена заради възможностите , които дава в дизайна и специфичното въздействие от свойствата му . Той е Семпъл , Кадифен и Лек !

 

Уроците включват :

  • демонстрация на етапите от съответната композиция за урока
  • индивидуална работа с всеки участник
  • необходими материали

Провеждат се в личното ми студио , отворени са за начинаещи и напреднали , само 6 места

  • дата     22/02 ; 29/02 ; 07/03
  • час       16:00 – 19:00
  • цена     45 лв / урок

Информация и записване чрез формата за контакти и тел.номер

 

Заповядайте да споделим радостта от моето и вашето любимо изкуство !