Уроци по рисуване ``I AM AN ARTIST``

 

Всички имаме творческа енергия , която има нужда да бъде използвана и насочвана за да носи удовлетворение . Избирайки изящното изкуство за канал на вашата твоческа сила , поемате път в свят , за който имам какво да ви разкажа и покажа , защото съм там от 15 години с цялото си сърце .

 

Какво е рисуването?

 

В основата на рисуването е желанието за комуникация , изразяването на себе си и споделянето . ПЪРВАТА способност , която е необходимо да се развие за да бъде изразяването чрез картини качествено и точно , е правилното НАБЛЮДЕНИЕ на визуалния свят . А той е подвластен на СВЕТЛИНАТА . Разбирането как взаимодейства светлината с ОБЕКТИТЕ в пространството и самото ПРОСТРАНСТВО , води до ОСЪЗНАВАНЕ на формите , тоновете , цветовете и най – вече на хармонията между тях .

 

В процесът на изучаване и пресъздаване на реалния свят , техниката на ръката и нейните движения за постигане на желан ефект или още илюзия , се усъвършенстват , с което изказа става все по – точен , все по – въздействащ и все по – индивидуален .
Въображението се развива в дълбочина , както и способността напълно абстрактни идеи и чувства да се трансформират до ясни изображения с личен почерг .
Да си художник е привилегия ! Когато човек я осъзнае , поема отговорност за таланта си , което дава дълбочина в житеския път и радост от собствената си ценност !

Уроци по рисуване за деца

Уроците представляват:

  • рисуване на подготвена от мен картина , различна за всеки урок според спецификата на материалите .
  • редуване на материалите , които са акварел , въглен / графика , сух пастел
  • цялостно придобиване на навици в рисуването

По време на уроците , обсъждаме важните характеристики на обектите във физическия свят като форма , цвят , тон , перспектива , пропорция / съотношение , последователност при изграждането на композиция , възможностите на материалите и най – вече светлината като ключов фактор , какво представлява тя за художника и защо има толкова голямо значение в рисуването .

Основната ми задача в уроците и може би най – важната способност за развиване е качественото наблюдение с разбиране на визуалния свят , от която зависи всичко останало .

Целта на всичко това е да дава повече радост и увереност на децата от собственото им развитие на знания и умения !

Уроците се провеждат в малка група от 5 деца на възраст 8-12 години , всяка събота от 11:00ч

За записване и повече информация ползвайте формата за контакт и тел. номер:

Практически класове

Практическите класове представляват индивидуални занимания с предоставени от мен материали / платно, маслени бои, разредител , четки, шпатули, въглени, хартия и всичко неоходимо / , с които участника рисува своя картина по собствена идея и желание . През цялото време на индивидуалния клас , съм на разположение за насоки и препоръки за композиция, техника и тн.

Часовете са по предварителна уговорка.

Информация и записване чрез формата за контакти и тел.номер

 

Абонирайте се и следете видеата  ми в YouTube за полезни съвети и вдъхновение !


 

 

 
Заповядайте да споделим радостта от моето и вашето любимо изкуство !